sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Muistot uhkaavat tulevaisuuttani

Nyt kun raha-asiani ovat järjestyksessä, käyn töissä ja olen saanut opintoni päätökseen, muutaman edellisen vuoden muistot ja kokemukset tuntuvat helposti etäisiltä.

On niin helppoa kuvitella, että kaikki on kunnossa, että voin alkaa taas toimia ja elää samalla tavalla kuin muutama vuosi sitten. Hommahan on nyt hanskassa.

Se olisi virhe.

Homma on juuri nyt hanskassa, mutta vanhoihin elämäntapoihin sortuminen saattaisi romahduttaa koko korttipakan erittäin nopeasti. Siideri alkaisi maistua, shoppailisin nettikaupoista luottokortin avulla, pankkitilini saldo hupenisi käsittämätöntä vauhtia ja vaaranaisin koko tämänhetkisen elämäntapani.

Sitä en halua. Haluan elää tätä nykyistä, miellyttävää elämääni ilman suurempia huolia tulevasta. Kukapa meistä ei haluaisi?

Varsinkin nyt, kun olen juuri muuttamassa elämäni ensimmäiseen omistusasuntoon, vanhoihin elämäntapoihin ja ajattelumalleihin sortuminen tuntuisi aivan liian suurelta riskiltä. Pienikin askel saattaisi johtaa minut kaltevalle kallionrinteelle, jolta sateen sattuessa liukastuisin vain pudotakseni yhä kiihtyvää vauhtia alaspäin.

Siksi minun on oltava tarkka. Pidettävä huolta itsestäni ja elämästäni. Silloin ja vain silloin tulevaisuuteni pysyy yhtä valoisana, kuin miltä se näyttää juuri nyt olevan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti